Hari ini saya tibe2 teringat blog yg sepatutnye sy ceriakan dan penuhi dgn tulisan2 kalimah Allah…

blog ini adalah janji antara saya dan sahabat Fillah tercinta, Basmin. Blog utk dakwah supaya dpt lah menjadi salah satu pembentangan kami kpd Allah SWT di pdg Mahsyar kelak. Supaya titipan berbaur nur Allah dpt memikat hati2 pembaca blog kami ke jalanNya..

tp sy lupa pd janji ini…sy lupa semangat sy yg telahpon terkobar2 oleh kata2 sahabat saya sehingga terciptanya blog ke syurga ini…akhirnya, die shj yg memulakan, menulis dan mendesign. In fact smpi yg create name ‘ilasuhaila’ beserta password juga adalah dia.

‘Wahai sahabat, ku pohon maaf darimu….’
 Ana uhibbuki fillah 

Sy bz dgn keje ofis yg mmg takkan habes smpai pencen. …sbrnye Mukmin yang sebenar akan cemerlang walau dimana sahaja. Bile bagus dlm dakwah, maka akan tip top utk sume. Sy pulak dr pg td keje lompat2…bile sy perasan sy bukak 2-3 files at one time without completing any..sy sedar sy sudah hilang fokus. Teringat kata2 Ust Salam, apa2 yg menghalang dakwah, tinggalkan..(tp sy tak sanggup tinggalkan kerjaya yg sy minati ini, so I have to ensure that this job wont affect my dakwah)

Hari ini, 17/7 akan sy letakkan azam yang tinggi utk menulis dan share dlm blog ni…w/pon sy ni mmg tak reti nk menulis dan mebe penulisan sy hambar shj…tp yg penting sy nk jugak contribute sumthing utk dakwah Ilallah.

Bantulah kami Ya Allah!

p/s: I typed this in Word. Internet kat ofis ni very slow dan sy telah menunggu begitu lama utk posting kan my 1st entry ni ..sabau je laaa (dh janji pd diri sendiri, kene post jugak)

Advertisements